Μεταπροπονητικό γεύμα! - Wellness Time
549
post-template-default,single,single-post,postid-549,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Μεταπροπονητικό γεύμα!

Metaproponitiko gevma

Μεταπροπονητικό γεύμα!

Μόλις τελείωσες την άσκηση σου και πρέπει να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με ένα γεύμα. Μετά την προπόνηση πρέπει οπωσδήποτε να φας κάτι αλλά υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο «τρώω» και στο «τρώω υγιεινά για να προπονηθώ σωστά».

Αξίζει να τονίσουμε πως είναι λάθος το μεταπροπονητικο γεύμα να έχει μόνο πρωτεΐνη και να μην περιέχει υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες διατηρούν σταθερή τη γλυκόζη στο αίμα και αυξάνουν τα αποθέματα γλυκογόνου ενώ η πρωτεΐνη προωθεί τη σύνθεση πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της φάσης αποκατάστασης μετά την προπόνηση.

3 υγιεινές επιλογές είναι…

•1 τοστ με γαλοπούλα –τυρί:

Με τυρί χαμηλών λιπαρών και λευκό ψωμί καθώς έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο συνδυασμός υδατάνθρακα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και πρωτεΐνης, οδηγεί στην ταχύτερη αποκατάσταση των μυών.

•1 χούφτα ξηρούς καρπούς και 3 αποξηραμένα φρούτα.

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αυτό όμως δεν μας προβληματίζει καθώς προέρχονται από μονοακόρεστα και τ’ αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργεία του εντέρου.

•Γιαούρτι με φρούτα.

Το γιαούρτι περιέχει δύο ειδών πρωτεΐνης, ορό γάλακτος και καζεΐνη. Σε αντίθεση με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η καζεΐνη απορροφάται αργά, αυξάνοντας τα επίπεδα αμινοξέων.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.